Tapahtuma joudutaan perumaan, kun liian aikainen suvi vei lumet tässä vaiheessa, vaan katsotaan, vieläkö sitä myöhemmin tulisi.

Suomen Latu järjestää 1.2.-8.3. Ulkona kuin lumiukko -kampanjan, jonka tavoitteena on saada kaikenikäiset ulkoilemaan ja rakentamaan lumiukkoja koko Suomeen ainakin 10 000 kpl.

Saarijärven Latu järjestää Ulkona kuin lumiukko -tapahtuman 21.2. Runebergin puistossa. Lumiukkoja rakennellaan klo 9-14 välisenä aikana. Tapahtumaan ovat tervetulleita, ikään ja sukupuoleen katsomatta, kaikki lumiukkoilusta kiinnostuneet itse kullekin sopivana ajankohtana. Lumiukkojen rakentaminen on mukavaa kaikenikäisten ulkoilua. Lumiukkojen teko onnistuu hyvin myös pakkaslumesta pahvimuottien tai vaikkapa sankojen ja saavien avulla, kannattaa tulla kokeilemaan. Paikalla on valmiita muotteja ja jonkin verran hiiliä ja porkkanoita ja muuta rekvisiittaa. Mukaan voi ottaa omiakin tarvikkeita ukkojen/akkojen asustamiseen. Tapahtumaan on kutsuttu myös koululaisia ja päiväkotilaisia. Pannaanko viime vuotta paremmaksi. Silloin tehtiin noin 70 lumiukkoa noin 120 lapsen ja 60 aikuisen voimin.