Perinteinen kevätretkemme suuntautuu tulevana keväänä Siikanevalle Ruoveden tuntumaan. Siikaneva on laaja, yhtenäinen soidensuojelualue, joka on perustettu vuonna 1988. Alue on arvokas lintusuo ja tärkeä tutkimus- ja opetuskohde. Alueella sijaitsevat pääosin pitkostetut 10 km:n ja 2,5 km:n rengasreitit, jotka kulkevat avaralla suoalueella ja osittain vanhojen metsien muodostamilla saarekkeilla. Alueella on kaksi tulentekopaikkaa. Lisätietoa löytyy osoitteesta luontoon.fi/Siikaneva

Läheisyydessä sijaitsee myös Ollinkivi, joka on rauhoitettu vuonna 1924 ensimmäisenä luonnonsuojelulain mukaisena suojelukohteena. Tarinan mukaan pahasti kallellaan oleva kivi vierii alas tiellä kulkevan päälle, jos kulkija on maanpetturi. Toistaiseksi kivi on pysynyt tukevasti paikoillaan.

Retkelle ovat tervetulleita kaikki kohteesta kiinnostuvat jäsenyydestä riippumatta. Osanotto maksu on 20 € aikuisilta ja alle 16-vuotiaat pääsevat matkaan ilmaiseksi.Retken aikataulusta, ilmoittautumisesta ym. tiedotetaan tarkemmin kevään kuluessa Sampossa sekä tätä päivittäen ja Facebookissa.